ISMÉT JÁTÉKTEREMMÉ VÁLTOZIK A DÜRER RENDEZVÉNYHÁZ!

 300 válogatott játékautomata - a 80-as, 90- es évek kedvencei - és a tavalyihoz képest egy plusz teremmel kibővített kiállítótér várja a látogatókat november 2. és 4. között a Dürer Rendezvényházban Budapesten. A flipperek, videojáték kabinetek mellett a múlt legendás számítógépes és asztali konzoljai is ott lesznek majd a régió legnagyobb játéktermi seregszemléjén. Ezek természetesen, akárcsak a többi gép, kivétel nélkül kipróbálhatóak lesznek.

Frissítés: Ahogyan már a Facebook-on is írtuk, Ian Livingstone november 3-i, szombati előadására (PixelCon at Arcadia) minden dedikáló jegy elkelt. Maga a Livingstone prezentáció ettől még - állóhelyekről és tolmácsolás nélkül - megtekinthető lesz majd. A mester előadásának tervezett kezdete szombat 19:00 óra.

2016 óta folyamatosan bővül a gépek kínálata (az első Arcadián 200 gép szerepelt), valamint a kiállítás tematikáját. Tavaly például a Bud Spencer és Terence Hill filmekből megismert flipper ritkaság, a Sound Stage 2 példánya volt az esemény “sztárja”. Idén is több érdekes témával készül a rendező Budapesti Flippermúzeum, ezek egyike a magyar innováció bemutatása a flippergyártásban. Ilyen, hazai szakemberek tudására épülő, így nagyrészt magyar, de az Egyesült Királyságban készülő “Mafia” nevű flippergép az idei flipper felhozatal egyik újdonsága, amely az Arcadián mutatkozik majd be. A gépet gyártó JOR Games Limited egyik vezetője ráadásul egy hölgy - Pasaréti Otília - akinek a témában való jártassága és elhivatottsága szintén rácáfol a “flipper a férfiak játéka” sztereotípiára.
Szintén itt mutatkozik majd be a Budapest névre keresztelt, a világon egyedülálló flippergép. A Budapest grafikáját a szervező Flippermúzeum felkérésére készíti el a grafikus művész Sinboy: a játék maga egyébként egy átalakított Stern flipper alapjaira épül majd.

Az Arcadián sor kerül továbbá vadonatúj európai flipperek bemutatására, de ugyanígy komoly szerepet kapnak a hagyományok is. Akárcsak az előző két Arcadián, itt lesz ugyanis a valaha készült legnagyobb flippermasina, a billiárdgolyóval működő óriási Hercules, amellyel a látogatók hazánkban csak a kiállítás idején játszhatnak majd. De itt lesz az első flipperkaros gép, a Humpty Dumpty, valamint a majd’ 21000-es példányszámával a műfajában legnépszerűbbnek számító Addams Family is. Az idei Arcadia - az eddigiekhez hasonlóan - mind kiállítói, mind látogatói szempontból nemzetközi esemény lesz. Osztrák, lengyel, szlovák kiállítók mellett ugyanígy Európa legkülönbözőbb országaiból foglalták már le eddig jegyeiket a látogatóink is.

Az Arcadiára látogatókat a 3 nap játékon túl érdekes programok, versenyek is várják: pénteken például a Midway játékgyártó által 1995-ben kiadott klasszikusában, a Mortal Kombat 3-ban mérhetik össze jártasságukat.

Időpont: 2018. november 2-4.
Helyszín: Dürer Rendezvényház, Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21
Jegyek: https://www.jegy.hu/search?q=arcadia