Depeche Mode és flipper

A Depeche Mode 1987/88-as gigantikus világturnéja 101. (egyben a turné utolsó) koncertjének történetét, előkészületeit és izgalmas pillanatait megörökítő fantasztikus dokumentumfilmet (az 1989-ben készült 101-et) nézegettük tegnap, amikor is hirtelen Martin Gore és David Gahan tárult elénk két flipper társaságában.

 

Először a képbe egy Big Guns flippergép (Williams, 1987) ugrik be, amin a fiatal Martin játszik igazi élvezettel (póló nélkül), majd az ifjú (félmeztelen) Dave mutatja be flipper- és énektudását: előbbit a Tag-Team Pinball nevű gépen (Gottlieb, 1985) prezentálja, utóbbit pedig a Roxy Music zenekar LOVE IS THE DRUG című számával villantja meg, ami egyébként végig a háttérben szól, de Dave a Lumber up, limbo down kezdetű résznél kapcsolódik csak be dúdolásával.

Képeink forrása az eredeti DVD, viszont aki a videó flipperes részletét meg szeretné gyorsan nézni Youtube-on, annak itt található a betét:
http://www.youtube.com/watch?v=4tjMoZeAGMg 

Ugyan Marték legutóbb a Delta Machine Tour keretében már tavaly májusban megjárták Budapestet, azonban aki esetleg lemaradt, pótolhatja, mivel Európa-szerte egészen most március elejéig folytatódik a koncertsorozat.

2014-3-3