Fáraó együttes

Kicsit visszarepítettük magunkat a 80-as évek magyar zenéjéhez, mégpedig a Fáraó együtteshez. A zenekar Elég volt című számának videoklipjében az ifjú Gidófalvy Attila énekli komoly vehemenciával, hogy nem érdekli semmi, csak a rock & roll, s elég volt a fiúkból lett lányokból.

 

Ezenkívül is akad azonban - flipperes szemmel is - valódi érdekesség a klipben: a többször előugró Time Warp flippergép (Williams, 1979)! Furcsasága egyébként a masinának, hogy néhány modelljét banán alakú flipperkarokkal szerelték, ami igencsak izgalmassá teheti a játékot.

Tudni kell, hogy vélhetően az egyetlen olyan flipperről beszélünk, amelyen (a fejüvegen) meztelen férfitestet ábrázolnak (Leonardo da Vinci egy híres vázlatáról, a Vitruvius-tanulmányról van szó).
Szóval ezt is figyelembe véve és elnézve a fejüveg középső részét is, nyilván nem volt véletlen a Fáraó flipperválasztása a dalhoz illetve a videóhoz.
(Mondanunk sem kell, hogy kíváncsi szemekre várva a Pbal Gallery gyűjteményében is megtalálható a Time Warp.)

Itt tudjátok megnézni a videoklipet; a gép a 20. másodperctől lesz látható, még egy kis flipperemelgetés is belefér (fotóink is innen származnak):
http://www.youtube.com/watch?v=dNKZTgJjH6U