Balázs-Piri Balázs karikatúrája

2014. január 19-én hunyt el Balázs-Piri Balázs Munkácsy Mihály-díjas kiváló grafikus, karikaturista. Februárban lett volna 77 éves.


Saját hivatásáról szellemesen néhány éve így nyilatkozott a művész: "a karikaturista a humor pszichiátere; kutatja, diagnosztizálja és megpróbálja gyógyítani a társadalom és a társadalmi tudat káros betegségeit."

Vicces és pikáns rajzait évtizedekig élvezhettük - többnyire a Ludas Matyi, Új Ludas és Füles magazinokban. Sokunk csodálatos gyerekkori emlékei ezek.

Egyébként láthatóan ő is ráérzett arra, hogy a flipperezés nemcsak a fiatalokat, hanem az idősebb korosztályt is könnyedén hatalmába keríti , így stílszerűen a képen látható flipperes alkotásával búcsúzunk tőle.

Itt pedig álljon végezetül egy rövid videó arról, amint alkot dedikálás közben a külföldi elismerésben is többször részesült mester, nyugodjék békében!
http://www.youtube.com/watch?v=ovjQNlvokg8

(Balázs-Piri Balázs halálhírére s bemutatott flipperes művére a popkultúra és flipperek területén egyaránt otthonosan mozgó Legény Zoltán kedves olvasónk hívta fel figyelmünket, köszönjük.)