Miért Flippermúzeum?

Flippermúzeum

Nem is olyan könnyű megfogalmazni a Flippermúzeum lényegét. Nem azért, mert a hely maga komplikált lenne - szeretik a gyerekek is, egyre több fellépőt kell vennünk, hogy a nagyobb gépeken is tudjanak játszani.

Sokan jönnek családostul és a kisebbeket gyakran alig lehet elvonszolni a masinák elől. Ezzel meg is valósult egyik álmunk: kezdünk egyre inkább családi hellyé, programmá is válni.

Ha a Flippermúzeum lényegét kell megragadni, a látogatók találékonyabbak nálunk: az értékelésekben az önfeledtségről élményéről, a pillanat megéléséről, és a gyermekkorba való visszatérésről számolnak be talán a legtöbben. Biztos, hogy ebben sok igazság lehet. Az idézetekből feltettünk néhányat ide a honlapunkra és eredeti forrásukon, a Tripadvisoron is olvashatók. Fontos visszajelzések ezek és persze a rólunk kialakult képet elsősorban ezek formálják.

Ha hírt adnak rólunk a hazai és a külföldi lapok, televíziók, mindig megköszönjük. Ha a hazánkba látogatók népszerűségi listáin jól szerepelünk, hálásak vagyunk érte. Figyelünk arra, hogy az ide betérőket rendezett környezet és barátságos mosoly fogadja. Nyitottunk egy hangulatos kis büfésarkot, ahol a játékban és felfedezésben megfáradtak megpihenhetnek és felfrissülhetnek a következő kör előtt. Aztán, ha az utolsó látogató is elment, elkezdődik az a második felvonás, az a folyamatos munka, amelyben a műszerészek rendbe teszik a gépek szívét-lelkét, megtisztítják testüket. Tekintve, hogy nálunk a világ első, karokkal működő flippergépe ugyanúgy kipróbálható mint mondjuk a legsikeresebb darabnak számító az Addams Family, a szervizelést végző itteni szakemberek egyben restaurátorok is. Itt mi mindannyian, minden nap folyamatosan újat tanulunk ezeknek a popkulturális ereklyéknek a történelméről, működéséről.

Azok számára, akik tényleg szeretnének többet tudni a gépekről, a tervezőt és a gyártót bemutató információs táblákat helyeztünk el, a 20 főnél nagyobb csoportok részére pedig kérésre akár tárlatvezetéseket is tartunk. Külön jóérzéssel tölt el minket, hogy egyre több külföldi jön kifejezetten miattunk Budapestre, akár látogatóként, akár pedig a versenyeinkre. Lassan egy nemzetközi vérkeringés részévé válunk, megértük, hogy európai gyűjtők ajánlják fel nekünk gépeiket bemutatásra.

De hogy mi lehet a Flippermúzeum lényege, bevalljuk, fogalmunk sincsen. :)