Ave, ó Hercules, a legnagyobb!

Mitológiai hősöknek kijáró tisztelettel csomagoltuk ki érkezésekor több mázsás védőborítójából kiállításunk legújabb darabját, a valaha készült legnagyobb flippergépet, a Herculest. A hatalmasság hetekkel ezelőtt indult el hozzánk az Egyesült Államokból, hogy az óceánon átkelve végül elfoglalhassa méltó helyét gyűjteményünkben, melynek féltve őrzött kincse lesz. Az extra védelemre az utazás során már csak a méretek miatt is szükség is volt, hiszen Hercules több mint 235 cm hosszú, egy méter széles és 210 centi magas.

A legenda egyébként 1979 májusában született meg, először az Atari cég tervezőasztalán, hogy aztán a gyárban végül fémben, üvegben és áramkörökben testesülhessen halhatatlan, tiszteletet parancsoló óriássá.

 

Noha flippergyűjteményünk interaktív, a gépek játszhatóak, az új érkezővel azonban kivételt teszünk és Hercules - kicsit névadója félisteni státusához is méltó - kiállítási tárgyként őrizetik majd meg az örökkévalóságnak...

(A gép névadója a görög mitológia félistene, Zeusz főisten és Alkméné királyné gyermeke, Héraklész, aki a római istenségek között a Herkules nevet kapta. Hatalmas termetén és erején felül a leginkább a 12 szörnyű próba kiállásáról ismert, amelyek közé tartozott egyebek mellett a kilencfejű Hüdra és nemeai oroszlán legyőzése, valamint Augeiász király közmondásos istállójának kitakarítása.)